Det er tid til at vise dine ninjaevener på Counter-Strike banen igen. Og det er ikke en undskyldning at man er n00b (eller ikke ved hvad n00b betyder), for det er vi alle efter sidste års aflysning. Desuden er det næsten sommer. Vi har antaget at spillet findes endnu og vi kan få nogle pladser på boomtown

Fredag den 29. maj

Der kan på opfordring arrangeres at vi finder en bid brød før massakren og evt. et par pils bagefter til at diskuttere resultatet.

Tilmelding sker ved at skrive en kommentar til dette indlæg senest den 18. maj kl 12.00.

Kan hentes her:

 (Via http://geekswithblogs.net/Shadowin/archive/2009/04/13/illustrated-c-2008-ebook.aspx)

ne0san og jeg fulgte for nogle år siden kursuset "Design af brugergrænseflader og data" på ITU, og én af de ting, jeg tog til mig fra det kursus var mantraet om at inddrage brugerne så tidligt i designfasen som muligt. Man bliver hurtigt forelsket i en feature eller en layout finesse, som man har brugt (for) lang tid på.

Når man har en problemløser tilgang til tingene kan det dog være lidt kedeligt at sætte sig ned og tegne brugergrænseflader - i stedet for at komme i gang med at skrive kode. Og så ender man hurtigt i det spor, hvor brugerne bliver inddraget relativt sent i processen. I går aftes faldt jeg over Balsamiq til at lave mockups, og det virker ret intuitivt at gå til. Ud over at det er lige til at gå til med en masse standard GUI elementer, så bliver elementerne vist som stregtegninger. Dermed får man signaleret til brugerne, at dette kun er et designoplæg (en HTML mockup kommer hurtigt til at se næsten færdig ud) og samtidigt skal man ikke hele tiden "tegne om", som hvis det var en blyant mockup.

Man kan prøve Balsamiq gratis på deres hjemmeside og nedenstående er hvad jeg nåede at lave af designet fra irun.dk på de 5 minutter man har til rådighed før en lille nag-dialogboks bliver vist (man kan fortsætte efter det). Det syner måske ikke af meget, men det er inklusiv tiden til at sætte sig ind i at bruge applikationen Smile

Applikationen er noget Flash-halløj, men man kan gemme (og hente) designet som XML, så i princippet er der jo mange muligheder for at arbejde videre direkte fra den første mockup.

 
(Og så fik jeg også prøve at lave screenshots og blogindlæg fra min Mac Wink )