I WPF benyttes INotifyPropertyChanged hyppigt ifm. binding af view model til view.  De fleste er nok stødt på en variant af følgende standardimplementation:

public event PropertyChangedEventHandler PropertyChanged;

protected virtual void OnPropertyChanged(string propertyName)
{
  PropertyChangedEventHandler handler = this.PropertyChanged;
  if (handler != null)
  {
    var e = new PropertyChangedEventArgs(propertyName);
    handler(this, e);
  }
}

I ens view model kaldes OnPropertyChanged i get’eren i de properties, der indgår i binding til view:

public string SomeProperty
{
  get { return _someProperty; }
  set
  {
    if (_someProperty != value)
    {
      _someProperty = value;
      OnPropertyChanged("SomeProperty");
    }
  }
}
 

Det er naturligvis vigtigt, at parameteren til OnPropertyChanged er det samme som navnet på ens property.  Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har glemt at opdatere det navn, når jeg har ændret navn på min property.  Man opdager hurtigt fejlen, men hvor det dog irriterende.  Så jeg har lavet en alternativ og meget simpel version af OnPropertyChanged, som benytter expression trees.  Den ser således ud:

protected virtual void OnPropertyChanged<T>(Expression<Func<T>> e)
{
  var member = (MemberExpression) e.Body;
  OnPropertyChanged(member.Member.Name);
}

 

Den nye overload kaldes med en lambda:

OnPropertyChanged(() => SomeProperty);

Hvis jeg fremover ændrer navnet på min property, vil VS2008 automatisk opdatere i min lambda.  Lamdaudtrykket skal have den form, som er vist ovenfor, ellers får man en exception.

Desværre løser det ikke alle problemer med renames, da jeg stadigvæk selv skal huske at opdatere i XAML-filen.

I forbindelse med opgraderingen af Dotninjas har kommentarerne brugt deres ninja-skill til at forsvinde. Grundet finanskrisen kan der gå lidt tid før end vi får dem tilbage… Men der arbejdes på sagen.

Update: Kommenater skulle nu være tilbage… go nuts!

Jeg har eksperimenteret lidt med at streame film, musik og billeder fra min PC’er til min PS3.  Jeg har indtil videre forsøgt mig med tre forskellige produkter som media server.  Hver især har sine fordele.  Det drejer sig om følgende produkter: Microsoft Windows Media Player, PS3 Media Server samt WinAmp Remote (også kaldet Orb).

Microsoft Windows Media Player

Opsætningen er nem direkte fra Media Player’s “Stream” menu, og PS3 har ikke nogen problemer med at finde Media Player.  Jeg har ikke haft nogen problemer med at streame hverken film, musik eller billeder via Media Player så længe man holder sig til de gængse formater som avi, jpg og wma/mp3.  Media Player streamer ikke “låste” musikfiler fra f.eks. TDC Play.

PS3 Media Server

PS3 Media Server er til fri download, og det er utroligt fleksibelt.  Desværre går den øgede fleksibilitet ud over brugervenligheden.  Jeg må erkende, at jeg ikke ikke forstår halvdelen af de opsætningsmuligheder, der findes.  PS3 Media Server streamer film, musik og billeder uden problemer.  Den kender flere formater end Windows Media Player herunder Nikons RAW NEF billedformat, hvilket er ganske sejt.  Jeg ved dog ikke, om det kan anbefales, eftersom den genererer thumbnails af billederne, hvilket tager en rum tid, hvis en folder indeholder et par hundrede billeder af 10+ MB hver.

Streaming af film kræver at VLC Media Player er installeret.  Film kan encodes på forskellige måder, hvis man har forstand på sådan noget.

PS3 Media Server kan også streame YouTube film og efter sigende internet TV.  Jeg fik det til at virke for YouTube en kort overgang, men var en stakket frist.  Det skyldes enten, at jeg opgraderede til Windows 7, eller at jeg opgraderede VLC Media Player.

PS3 Media Server kan ikke håndtere filer fra TDC Play.

WinAmp Remote

WinAmp Remote er en del af den sædvanlige WinAmp download (man skal huske at tilvælge Remote i installationen).  Sjovt nok virker selve WinAmp ikke på min Windows 7 boks (til trods for WinAmps “Windows 7 Compliant” statement), men WinAmp Remote virker fint.  Selve brugerinterfacet til at konfigurere WinAmp Remote er sindssygt ringe.

Streaming af film fungerer ok, men kvaliteten er ret dårlig.  Dette kan måske konfigureres, men jeg har ikke fundet ud af hvordan.  WinAmp Remote afspiller YouTube film uden problemer, men jeg mistænker den for at gøre det med nedsat kvalitet.

Musikfiler afspilles uden problemer.  Det gælder også TDC Play!  Det skulle også virke med iTunes.

En anden sej ting ved WinAmp Remote er, at hvis man opretter et login, kan det streame musik fra ens PC til en browser hvor som helst.  F.eks. kan man via sin iPhone afspille musik hjemmefra.

Konklusion

Hvis man vil kunne det hele, må man nok ty til en kombination af ovenstående.  PS3 Media Server kan næsten det hele, men det er svært at få konfigureret rigtigt.  WinAmp Remote er dårligt til film, men med muligheden for at afspille filer fra TDC Play, har man adgang til alverdens musik gratis (hvis man vel at mærke er TDC kunde). 

Jeg har ikke forsøgt mig med TVersity, så jeg aner ikke, hvad det kan. 

Jeg vil også nævne VidZone, som er et nyt program fra PlayStation Store, der giver adgang til et pænt udvalg af gratis musikvideoer.