Så er det vist tid til en test af cola.  Alle ved, at relationen herunder holder, så sådan en test passer godt ind i dotninjas.dk’s domæne:

cola vs. nørd

Desværre er normal cola proppet med sukker, så på trods af der nok hurtigt kan skabes enighed om, at light produkter er noget l***, så vil denne test udelukkende handle om light cola.  Det er formentlig også en større udfordring for cola producenterne at skabe en velsmagende light cola, end det tilsvarende er for sukkerindholdig cola.

Til denne test har jeg været igennem følgende produkter:

  • Coca Cola Light
  • Coca Cola Zero
  • Pepsi Max
  • Harboe Cola Light
  • Harboe Cola Minus
  • Coop X-tra Cola Light

Jeg modtager desværre hverken bestikkelse eller smagsprøver fra nogen af producenterne. Dermed her jeg helt uvildig og bygger min gennemgang på mange års erfaring med cola. Til gengæld vil testen være subjektiv pga. den manglende bredde i dommerpanelet.

Hver cola bedømmes indenfor følgende 3 kategorier med karakteren 1-10, hvor 10 er bedst:

  • Pris
  • Smag
  • Indpakning

Den samlede karakter beregnes ud fra karakteren i de 3 kategorier som et vægtet gennemsnit, hvor vægtene er 2-3-1.  Smagen er trods alt det vigtigste.

Coca Cola Light

Coca Cola Light er Coca Cola’s traditionelle light produkt, så det har nogle år på bagen.  Smagen ligger langt fra den rigtige Coca Cola, og eftersmagen er forfærdelig.  Indpakning og reklamer er rettet mod de kvindelige segment.  Lidt overraskende er Coca Cola Light testens dårligste produkt, fordi den høje pris trækker ned ift. den halvdårlige smag.

Coca Cola Zero

Zero er et nyere light produkt fra Coca Cola, hvor målgruppen er mænd.  Det ses på den lidt lækrere indpakning og reklamer, som alle mænd kan relatere sig til.  Smagen er ikke dårlig og klart bedre end Coca Cola Light.  Eftersmagen er der stadig, men den er til at klare – især hvis Zero’en er iskold.

Pepsi Max BedstSmag

Uden tvivl det produkt i testen, der har den bedste smag.  Eftersmagen er næsten ikke-eksisterende, og Pepsi Max kan faktisk drikkes ikke-afkølet uden at det går væsentligt ud over smagen.  Indpakning er professionel om end lidt teenageagtig, så man skal være forberedt på at drikke af flasker med J-LO eller Pink på etiketten.

Harboe Light

Harboe Light har den dårligste smag i testen, og eftersmagen er ulidelig.  Det er svært at drikke Harboe Light.  Den lave pris gør dog, at Coca Cola Light ender med at blive testens taber, men i virkeligheden vil dommerpanelet nok foretrække en Coca Coca Light frem for en Harboe Light. 

Harboe Minus

Harbo Minus er tydeligvis skabt som en konkurrent til Coca Cola Zero.  Flaskens etiketter er sorte ligesom Coca Cola Zero, og smagen er næsten på højde med Zero.  Den meget lave pris gør, at Harboe Minus scorer højt i testen.  Dommerpanelets vurdering er, at Minus godt kan klare sig som en cola, man drikker dagligt.

X-tra LightTestVinder

X-tra Light er testens overraskelse.  Smagen minder om Pepsi Max omend den kan virke lidt tynd.  Eftersmagen overrasker positivt, da den næsten er ikke-eksisterende.  Den lave pris presser X-tra Light til tops i testen, selvom indpakningen bedst kan betegnes som “grim”.  Et andet minus er, at X-tra Light kun forhandles i Co-op butikker.

 

Samlede point

Dommerpanelets point for de enkelte produkter er vist i skemaet herunder.  Husk at den samlede karakter beregnes ud fra karakteren i de 3 kategorier som et vægtet gennemsnit, hvor vægtene er 2-3-1.

  Pris Smag Indpakning Samlet karakter
Coca Cola Light 5 5 6 5,2
Coca Cola Zero 5 7 8 6,5
Pepsi Max 5 9 8 7,5
Harboe Light 9 4 4 5,7
Harboe Minus 9 6 5 6,8
X-tra Light 9 8 3 7,5

The Room fra Fireproof Games er et fængslende og flot spil til iPad 2 eller senere. Spillet tager sin begyndelse med et mystisk skab med hemmelige låger, gåder og knapper. Mens man arbejder sig længere og længere ind i skabet, udfolder der sig samtidig en historie, hvor ikke alt er, som det ser ud.

Spilkoncepten er relativt enkelt; drej, tryk og slide på alle de dimser, man kan komme i nærheden af. De fleste små puzzles kan gennemføres i løbet af få minutter, men da der er læssevis af ting at interaktere med, så er der alligevel nogle timer i spillet. Hvis man går i stå undervejs vil det være muligt at få op til tre hints pr. udfordring, hvilket til tider kan være nødvendigt som casual gamer, hvis man lige skal være sikker på, at det nu er det rigtige hjørne, man har gang i. Det hele er pakket ind i flot 3D grafik og stemningsfuld lyd, og fås netop nu på Halloween tilbud til 13kr., hvilket er alle pengene værd.

Nedenfor følger et par screenshots fra et stykke inde i spillet.