Indledning

Værktøjerne SkyDrive og DropBox begyndte at vise deres rigtige styrke, da de begyndte at integrere til Stifinder, således at ens “cloud” drive optræder som en almindelig folder, man bare kan kopiere filer til.

Udklip

SkyDrive og DropBox er fint til privat brug, men firmaer kan ønske sig mere end blot simpel fildeling, og her er Office 365 en mulighed.  Office 365 tilbyder bl.a. en SharePoint portal, der også kan bruges til fildeling indenfor firmaet.  SharePoint på et intranet giver mulighed for at tilgå SharePoint filfoldere gennem Stifinder, men desværre virker det ikke med Office 365.

Det troede jeg i hvert fald indtil for nylig, for det viser sig, at der følger en speciel version af SkyDrive med tilnavnet Pro med til Office 2013, som er beregnet til at synkronisere med SharePoint foldere på samme måde.

SkyDrive Pro

For at sætte SkyDrive Pro op mod Office 365, skal man gøre følgende:

  1. Gå til Office 365 SharePoint portalen.
  2. Gå ind i en hvilkens om helst dokumentfolder.
  3. Vælg fanen “Bibliotek”.
  4. Tryk “Synkroniser med SharePoint Workspace”.  SkyDrive Pro åbner nu.

    image
  5. Tryk “Synkroniser nu”.  SkyDrive Pro vil nu bede dig om at vælge en folder, som skal synkroniseres.

    image
  6. Vælg en folder og tryk “Markeret synkronisering”.

SkyDrive Pro opretter nu en folder til synkronisering på samme måde, som vi kender det fra SkyDrive og DropBox.  På min computer har folderen fået navnet “SharePoint” med et lækkert SharePoint ikon.

image

Ønsker man at synkronisere mere end én folder fra SharePoint, skal man gå ovenstående trin igennem for hver folder.  De vil alle blive lagt under den lokale SharePoint folder vist i skærmbilledet ovenover under mine favoritter.

I mine øjne er SkyDrive Pro et lille mirakel.