Jeg har længe haft dette emne på listen over ting, jeg kunne skrive et par ord om på dotninjas.dk, og så sent som i dag fik jeg en mail fra en kollega, der ikke kunne få et af mine programmer til at køre, fordi programmet fejlagtigt påstod, at nogle filstier på netværkshares ikke fandtes. Problemet var, at han kørte programmet som administrator.

Ironisk nok kan man på Windows 7 komme ud for, at administrator elevation lader til at give begrænsede muligheder, når man tilgår netværkshares.  Dette er en velkendt “feature” i Windows 7, og der findes et workaround.  Løsningen er manuelt at rette i registry, som beskrevet i linket nederst.

En god tommelfingerregel er aldrig at kræve UAC elevation for sine applikationer.  Men selv Visual Studio kræver nogle gange elevation.  Det er f.eks. nødvendigt, når man vil køre ASP.NET web sites på den rigtige IIS (i stedet for IIS Express), eller man ønsker at bruge debugfunktionaliteten attach to process.

I så fald kan det workaround, der er beskrevet i følgende TechNet artikel, være nyttigt:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee844140(v=ws.10).aspx